Verzenden en retourneren

Verzending

Uw bestelling wordt in ons magazijn met veel zorg en nauwkeurigheid ingepakt en verzonden.

Bestellingen worden via DPD Classic naar het desbetreffende adres verstuurd.
Tevens is er de mogelijkheid om uw bestelling op te halen in ons magazijn in Hilvarenbeek; (elke dag mogelijk).
Dit kunt u aangeven bij het afronden van uw bestelling.

De kosten van het versturen van uw bestelling bedraagt standaard € 9,89 binnen Nederland. De kosten voor het versturen naar het buitenland zijn hoger. Raadpleeg in onderstaand schema de kosten voor het versturen naar het buitenland.

Na ontvangst van uw betaling (zie ook ‘betaalmethoden’) worden de goederen doorgaans binnen 5 werkdagen verstuurd naar het desbetreffende adres binnen Nederland. Uiteraard zullen wij altijd proberen om uw bestelling eerder te versturen. In het geval de bestelling naar het buitenland verstuurd moet worden, kan dit langer zijn.

Na uw bestelling ontvangt u van ons een track and tracé nummer zodat u precies uw pakket kunt volgen en zien wanneer deze bij u wordt bezorgd.

(Verzending onder rembours is helaas niet mogelijk)
Indien u uw bestelling komt ophalen in ons magazijn berekenen wij geen transportkosten. Deze manier van afhalen kunt u bij het afronden van uw bestelling aangeven, zie ook ‘betaalmethoden’.

Retourneren

Wij proberen te allen tijde uw bestelling met de grootste zorg te versturen. Ondanks onze inspanningen kan het voorkomen dat er producten zijn die niet in de juiste staat bij u terecht komen en/of om andere redenen niet voldoen aan wat u van het product mag verwachten, neemt u dan in dit geval contact met ons op. Wij zullen dan zorgen voor een gepaste oplossing.

Ook kunt dit op de volgende manieren doen:

Per e-mail; info@vermoolen.com

Per telefoon; 06-51582460 of 06-53417831